diumenge, 4 de gener del 2015

PRESENTACIÓ: LA RECEPTA DE LA MELMELADA

Inicio aquest espai disposant-me a cuinar, però no una recepta qualsevol ni amb uns ingredients a l'atzar. Aquí tot està ben mesurat, amb uns bons estris i cuit a foc lent. La meva finalitat és elaborar un menú d’allò més variat on la base de totes les receptes són les històries. 

Per tota bona història són necessaris uns ingredients ben especials:
- Un polsim de lletres (siguin de pal, d'impremta o lligades).
- Una bona dosi d'il·lustracions (imprescindibles per donar sabor a la història).
- Una culleradeta de personatges de primera.
- El suc d'un bon final.

Un cop reunits els ingredients, passem a l'elaboració:
      1.  Netejar les lletres i ficar-les en ordre per donar lloc a frases que construeixen                     històries.
2.  Les posem en un bon llibre i afegim la culleradeta de personatges. S’ha de remenar de tant en tant per ajudar als personatges principals a aconseguir el seu objectiu.
3.  Ho posem a coure a foc lent, vigilant que no qualli cap personatge enemic i ens espatlli el conte. El temps, realment, no és gaire important (com més ràpid se’ns passen els minuts, millor és la història).
4.  Quan ho tenim tot ben confitat, afegim la dosi d’il·lustracions. Dependrà del gust de cadascú que les mirem més o menys, però el que queda clar es que amb elles la història va prenent forma.
5.  Per últim, hi posem el suc d’un bon final fent-lo coure per impregnar la història d’un aroma ben agradable.
6.  Cal tenir en compte que un cop tens la història al cap (o al pot), la dolçor i el sabor del producte pot variar molt depenent de la boca amb la que es tasti.

Aquesta recepta ens serveix per qualsevol recepta de melmelada de contes, només cal iniciar-la amb entusiasme i un bon títol que ens enganxi.


Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada